O plimbare pe şine

Ca răspuns la un capriciu al copilului, sau poate doar o simplă alintare, am acceptat să facem astăzi o  plimbare împreună, cu trenul pană la Bălţi şi înapoi.

Era deja pe înserate când începuse să adie un vântuleţ călduţ de vară. Ochii oamenilor de pe peronul  învechit păreau aţintiţi numai asupra noastra, însă fără a ne întreba ceva anume după ce-i salutam politicos…  Pe lângă aşteptarea noastră, nu prea lungă, şi nenumăratele întrebări despre semafoare, vagoane, trenuleţe, linii, urmate de multe de „ce-uri”, am avut timp şi pentru a face câteva poze cu Samuel şi trenuleţele sale (deja, la fiecare îi daduse câte un nume 🙂  ).

Nu observai nimic altceva decât ochii ţintiţi pe geam, curioşi să vadă cât mai mult posibil din toate părţile, şi o frunte încruntată din cauza miilor de întrebări ce îi umblau prin minte, neştiind  pe care să mi-o adreseze prima. Până la urmă a început să-i ia la întrebări şi pe vecinii din vagon care erau pe scaunul din spate, „de ce stau aici, unde se duc”, s.a până la „de ce trenul se clatină”.

Ajunşi în Bălţi, după o scurtă plimbare pe la magazinele din apropierea gării de nord, am revenit cu Samuel la peron… „pentru a sta lângă trenuleţul lui – Thomas  îl botezase 🙂  , de teama ca nu cumva să  plece acasă fără  noi”.

Doar două ore… dar câtă fericire pentru Samuel !!! Ce poate fi mai minunat pentru o mămică decât să-şi vadă copilul fericit, chiar şi după o simplă plimbare cu trenul ?…

Reclame

24 de gânduri despre „O plimbare pe şine

  1. Dupa cum se stie, ecartamentul (distanta dintre sine) din fostele tari sovietice este diferit de cel din restul Europei… astfel ca la granita, boghiurile (rotile trenului) trebuiesc schimbate cand trenul intra dintr-un spatiu in altul.

    Iata care este procedura de schimbare a boghiurilor. Este filmat in gara de la Ungheni:

  2. Ce băiețel frumos!

    Și eu eram fascinată de trenuri când eram mică. Dar la mine se datora faptului că bunicul era șef de gară și am copilărit în… gară. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s