Puterea iubirii

Secretul succesului  pe care îl putem spune în cuvinte, este iubirea… iubirea de oameni, natură, tot ce ne-nconjoară.

Un braţ viguros poate sparge un scut şi chiar să ia viaţa cuiva, însă doar nevazuta putere a iubirii poate deschide inimile oamenilor; şi pînă cînd nu vom stăpîni aceasta artă, nu vom fi mai mult decît iubitori de mărunţişuri.

Si cum vom face aceasta? De acum înainte, vom privi toate lucrurile cu iubire şi pace. Vom iubi soarele, pentru ca ne încălzeşte corpul; vom iubi ploaia pentru că ne curăţă spiritul; vom iubi lumina, pentru că ne arată calea; vom  iubi şi întunericul, pentru că ne arată stelele. Vom spune bun-venit fericirii, pentru că ne face marinimoşi, şi vom îndura tristeţea, pentru că ne  deschide sufletul. Vom  aprecia recompensele, dacă  ele ni se cuvin; vom spune bun venit si piedicilor, pentru că ele sunt cele care ne întăresc. Vom iubi toţi oamenii, pentru că fiecare are calitaţi care merită admirate, chiar dacă uneori ele sunt ascunse. Cu iubire, vom sfărîma zidul de suspiciune şi ură pe care l-au construit în jurul inimii lor şi în loc vom  construi poduri, astfel ca iubirea … să intre în sufletul lor.

Vom iubi pe cei cu voinţa puternică, pentru că ei ne pot inspira. Îi vom  iubi pe cei care eşueaza, pentru că ei ne pot învaţa. Vom iubi regii, pentru măreţia lor, îi vom iubi pe cei umili, pentru că sunt divini. Îi vom  iubi pe cei bogaţi, pentru singurătatea lor; îi vom iubi pe cei săraci, pentru simplitatea lor. Îi vom iubi pe cei tineri pentru încrederea pe care o au; îi vom iubi pe cei bătrîni, pentru înţelepciunea pe care o dăruiesc.

Să înălţăm fire de aur către soare prin măreaţa iubire din inimile noastre de OAMENI!

 

Reclame

40 de gânduri despre „Puterea iubirii

 1. Un articol profund, care vorbeste despre o tema sensibila (ca sa nu spun, aproape inexistenta) pentru vremurile in care traim.
  Felicitari Mariana…

  Ma bucur ca am putut sa gasesc o melodie pe masura articolului

  • Meritul stă în trăirea fiecăruia din noi… mă bucur mult că am găsit cheiţa cu care să deschidem inimile oamenilor din jurul nostru! cu toată dragostea din noi putem afirma că Iubim! >:D<

 2. Vitalitate
  ©Napocel

  Succesul secretele-și deschide c-o cheie
  O cheie, care funcționează și la comandă vocală
  Cuvintele ar fi: „Iubire”, durează doar cât o scânteie!
  Apoi doar dintr-o clipire, totul ne va fi aproape, scăpând de iluzia virtuală!

 3. O suberba relatare a unui adevar pur! 🙂 Cheita apare in mainile noastre doar in momentul cand noi simtim si traim aceasta dragoste. Iar ce-i ce intreaba „ce-i asta?” au foarte mult de muncit si de invata si o cale grea de strabatut. Dar, niciodata nu este tarziu! Tuturor le-a fost data aceasta sansa inca de la nastere. Trebuie doar sa-si aduca aminte cum e asta sa iubesti si sa fii iubit. 🙂 Asi adauga un citat de la Paolo Coelio: „Великая цель всякого человеческого существа – осознать любовь. Любовь – не в другом, а в нас самих, и мы сами ее в себе пробуждаем. А вот для того, чтобы ее пробудить, и нужен этот другой. Вселенная обретает смысл лишь в том случае, если нам есть с кем поделиться нашими чувствами.
  Как правило, эти встречи происходят в тот миг, когда мы доходим до предела, когда испытываем потребность умереть и возродиться. Встречи ждут нас – но как часто мы сами уклоняемся от них! И когда мы пришли в отчаяние, поняв, что нам нечего терять, или наоборот – чересчур радуемся жизни, проявляется неизведанное, и наша галактика меняет орбиту.”

  • multumesc Iuliana pentru frumosul citat… întradevar adevarata iubire se vrea împlinita, traită… fie chiar şi atunci cand „ajungem la limite, cand ai vrea sa mori si sa reînvii din nou”!!! Brate calde, Draga Iuliana! >:D<

   • Ceea ce le-asi dori tuturor e sa simta aceasta dragoste si atunci lumea s-ar schimba! 🙂 Si cel mai important pentru omenire e sa ajunga la intelepciunea trairilor, ca „dragostea exista si este in noi si in jurul nostru!”, iar „obiectul” dragostei nu e proprietatea nimanui.
    O floare e frumoasa in camp, unde ea, prin frumusetea ei, ofera si primeste dragostea tuturor, iar acasa, intr-o vaza va mai trai doar cateva zile si se va ofeli, fiindca a fost rapita in mod barbar si egoististic din sanul Universului. 🙂
    Pace, dragoste si bucurii tuturor! 🙂

 4. „Scopul principal al fiincărei fiinţe umane – conştientizarea dragostei. Dragostea – nu în altcineva, ci în noi înşine, pe care noi singuri o trezim. Dar, pentru a o trezi, noi şi avem nevoie de acel altcineva. Universul capătă sens doar atunci, când noi avem cu cine să ne împărtăşim sentimentele.
  De regulă, aceste întâlniri au loc atunci, când noi ajungem la limită, atunci când simţim nevoia să murim şi să renaştem. Întâlnirile ne aşteaptă – însă, cât de des noi singuri ne ferim de ele! Şi în momentul disperării, întelegând, că nu avem ce pierde, sau din potrivă – ne bucurăm foarte mult de viaţă, apare necunoscutul, şi universul nostru îşi schimbă direcţia (orbita).”
  Sper ca ok traducerea. 🙂
  Mersi si tie iti doresc o seara frumoasa. 🙂

 5. dragostea e o boala , ceva de genul alcoolizmului . coinstetizam pericolul ei , dar betia placerii ne face irationali !

  • asa este, Toma draga, cateodata ne face irationali si dusi de valuri, dar in mare parte, simti trairea si sentimentul, afectiunea si dragostea din partea celuilalt….si chestia te face cel mai fericit individ de pe Terra!

  • Dragostea nu e o boală! N-o poți compara cu alcolismul! Nu e un pericol!
   2. Alcolismul e o boală! Conștientul nu a fost proiectat pentru alcol! Beția plăcerii o putem controla!

  • Dragostea n-am fost, nu este si nu va fi pericol. Ea este de natura spirituala si este creativa. Ceea ce face dragostea asta-i sa te ajute sa creezi, pe tine si lumea din jurul tau.
   Gelozia, invidia, tradarea si o multime de alte negativisme sunt nascute de ratiune, de natura umbrita a omului, care este natura materiala. Ea este distructiva, pentru noi insine si pentru cei din jur. Un singur exemplu, incercati un exercitiu de analiza mai profunda a persoanei dvs. De unde se naste cu adevvarat gelozia? Ea ia nastere din simtul de proprietate fata de „obiectul” pe care cica il „iubiti”, in primul rand, apoi, din lipsa de incredere si din subestimarea proprie si, nu in ultimul rand, din frica de singuratate. Si asa, analizandu-va mai atent veti gasi aceste pete negre in interiorul dvs., care va intuneca aura si existenta.
   Dar ele au si partea sa pozitiva. 🙂 Si anume, sunt indicatorul ca mai aveti inca multe de invatat pana veti descoperi adevarata dragoste! 🙂 Si atunci veti incepe creatia si lumea dvs. va avea alte culori. Incercati sa priviti cu alti ochi, de exemplu filmul „When dreams comes true”, regizorul a reusit sa redea foarte bine lupta intre puterile obscure si puterea dragostei, si culorile dragostei. 🙂
   Succese!

  • Ea pur si simplu exista! 🙂 Ca unii, sau mai bine zis, negreata (rautatea) din ei, o neaga si o resping, e problema lor. Si, cum legea echilibrului este incontestabila, trebuie tot timpul sa fii pregatit de feedback. 🙂 Oferi dragoste – primesti dragoste, oferi ura – primesti ura.
   Din analizele proprii, am constatat, ca deseori, oamenii confunda dragostea cu admiratia, si de aici apar ulterior multe discrepante si frustrari reciproce, care evolueaza in sentimente negative. Si anume, deseori ei iubesc cealalta persoana pentru anume caracteristici, adica, ca e frumos/a, destept/a, are simtul umorului, etc., si nu iubesc persoana. Nu iubesc sufletul. Iar dragostea, intre doua persoane, de exemplu, e o atractie si o contopire spirituala. Dragostea adevarata e dragostea neconditionata. Si ca mai bine sa intelegi cum e asta, incearca sa intelegi pentru ce este iubit un copil, cand se naste? Pur si simplu pentru ca exista!
   Asta-i lectia omenirii: sa invete sa iubeasca neconditionat, sa simta dragostea care pur si simplu exista si este divina. 🙂

   • superb, daga Iuliana!!! ce minunat ai relatat despre acest sentiment in care ne regasim, in cea mai mare parte a vietii, (poate) – Dragostea! Dragostea adevarata este dragostea neconditionata!!! dar daca se pun conditii atunci, nu mai este dragoste…ci targuiala… 😦

 6. Omul indragostit devine mai blind ,mai bun si mai frumos cu tot ce-l inconjoara.Si cel mai important e ca se schimba pe sine ,intr-o fiinta ce are o inima plina de magnific.Iubind , viata-i capata noi sperante,nopti aprinse cu stele vii,zambetul il duce spre fericire.Cu iubirea in suflet omul exceleaza in alta treapta a vietii sale,una deosebita si remarcata.

  • da asa este… si ai zice ca Dragostea nu schimba ci iti imbraca o masca… dar nu este asa! te schimba in totalitate, si chiar la cel mai marit grad de intensitate…pastranndu-te asa pentru intreaga viata traita!!!
   Ce poate fi mai frumos ca un zambet indragostit ??

 7. careva din voi a mincat capsune in smintina presarate cu zahar cu mamaliga calda ? e o mincare pe care o adora sotia mea , fiindca e din copilaria ei de la Suceveni/Cernauti .

 8. scandalos , cei din Gura Humorului nu cunosc asa bunatati(mie personal nu-mi place) ! 🙂 daca vii vara in zona Bucovinei , treci granita si te vei convinge !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s