Întîlnirea cu scriitorii

Vineri, 21 mai 2010, în incinta Liceului Teoretic „A. Mateevici” din satul Răuţel, a avut loc o întîlnire a scriitorilor cu elevii claselor liceale.

Ca invitaţi am avut onoarea să-i avem oaspeţi pe d-na Maria Şleahtiţchi, poet, dramaturg, critic literar, doctor în filologie şi prorector al Universităţii de Stat „A. Russo”  şi pe d-nul Anatol Moraru, prozator, critic literar şi lector superior la Catedra de Literatura Română şi Universală, Facultatea de Litere a U. S. „A. Russo”, Bălţi.

Elevii au avut deosebita plăcere să-i asculte, fiind activi şi punînd întrebări în baza textelor studiate, precum, eseul dramatic „Cvartet pentru o voce şi toate cuvintele” (Maria Şleahtiţchi), respectiv, romanul „Turnătorul de medalii” (Anatol Moraru).

Un gest frumos a fost din partea scriitorilor faptul că au dăruit bibliotecii liceului cărţile lor, dar si revistele literare Semn şi Contrafort.

Întalnirea s-a încheiat cu o şedinţă de autografe,  pe care cei doi scriitori le-au daruit elevilor pe cărţile lor.

Reclame

17 gânduri despre „Întîlnirea cu scriitorii

 1. Buna ziua!

  Numele meu este Cristian.In urma trecerii in revista a site-ului dumneavoastra,as fi incantat sa colaboram(interactionam)prin schimb de linkuri.As dori sa postati pe prima pagina un link cu site-ul poker online bonus.ro , in schimbul acestui serviciu eu urmand sa va postez cate un link pe pokeronlineking.com (page rank3) , perlapoker.com si inca doua bloguri cu continut de poker.In conditiile in care acceptati,va rog sa-mi raspundeti pentru a stabili detaliile ancor textului.
  Cu speranta ca oferta mea este avantajoasa,astept colaborarea cu dumneavoastra.

  Cu respect
  Cristian

  contact @ pokeronlinebonus.ro

  • Cu tot respectu draga Cristian, pentru tine si bloguletul tau, dar niciodata nu mi-au palcut aceste chestii ca jocurile de noroc, s. a. scuze, dar nu-ţi voi accepta propunerea numai din acest motiv.

 2. Minunat… ceea ce s-a intamplat acolo pare a fi o lansare de carte.
  E minunat ca liceenii sunt inca interesati de cultura acolo… aici la noi sunt mai interesati de droguri, alcool, sex si manele.

 3. Sunt bine venite astfel de intilniri,ele dau posibilitate elevilor si nu numai,sa se dezvolte ,sa se descatuseze si sa devina mai impliciti in activiatti culturale si intelectuale. Bafta!!

 4. ma mir ca mai e cineva interesat de carte, si nu o spun cu rautate, majoritatea n-ar citi nici batuti, dar ma bucur ca mai exista cineva interesat de acest subiect, si scuze, dar eu nu sunt printre aceia, carora le place invatatura. Dar in orice caz, ai un blog superb!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s