Cer galben

omida-1

Pe o frunză din pomul grădinii, o omidă de vreo patru zile de viaţă, a fost trezită de razele calde ale soarelui şi ciripitul păsărelelor. Îşi întinde uşor picioruşele la soare, apoi se uită în jur, poate va găsi un strop de rouă să se spele pe faţă. Pînă a roade o frunză se mai întise puţin să se odihnească. Ceva o gîdila parcă la picioruşe. Nu ştia cine era, dar îi plăcea enorm. Se relaxa şi mai bine. Gîdilitul o adormea. După care nu mai simţea nimic. Se întoarse să vadă cine a fost. Era o buburuză  rătăcită, care dorea parcă să-i zică ceva. Dorind s-o salute, omida a fost stropită pe faţă cu un lichid gelatinos, şi care avea un miros usturător acoperindu-i întreaga faţă.  Buburuza strănutase, după care şi-a luat zborul. Sărmana omidă, rămase singură , neajutorată, şi căuta cu disperare măcar un strop de rouă să se spele pe faţă, dar în zadar. Soarele era prea sus, şi roua dispăruse demult de pe frunze. Totul în jur era de culoare galbenă, chiar şi cerul…

Reclame

18 gânduri despre „Cer galben

 1. Ceva o gîdilea parcă la picioruşe. Nu ştia cine era, dar îi plăcea enorm. Se relaxa şi mai bine. Gîdilitul o adormea.

  E tare de tot… Fain Mariano. :-*

  • Ionele materialul e-ntradevăr plin e sensuri, ar fi bun ca un text pentru copii frumoși și deștepți dar dacă ai pus-o cu acel P.S., la ce-ți mai trebuiește să preiei materialul gingașei Mariana?

  • Adicătălea Ionică frate, niciodată nu fă măgăria-n public, să-i sugerezi unei femei să-și mai penseze din sprâncene… Știu ele foarte bine cum să arate, nu trebuie să le dăm noi indicații… 😀

 2. Ionel, Ionelule; eu cred că Mariana poate aprecia foarte matur unde și-ar afla locul acest articol. Și-a dorit ca articolul să fie aici, în splendidul ei blogoglobuleț, unde se simte-n largul ei, un blogoglobuleț unde se reprezintă, unde se afișează ca o femeie ce-și-ntreține frumusețea și exercițiul minții, unde este apreciată după cum văd în comentarii.
  Hai să o lăsăm a-și expune porțelanica-i feminitate-n continuare fără să trântim diverse P.S.-uri, ori sugestii unde anume și-ar găsi locul articolele sale… Nu?
  Eu, mă simt detașat și binedispus ori de câte ori o vizitez aici și-i citesc sensibilele scrieri.

  Toate cele bune Ionele

 3. Napocel,
  „… nu fă măgăria-n public”.

  Ok, de azi înainte promit să nu mai fac… măgării în public. Doar în privat, pe YM, de exemplu. 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s