Dorinţa de a fi un nimeni

„Deunezi  mă gîndeam la cît de preţioasă este sănătatea pentru oamenii care nu o au: ar vrea să citească o carte, dar nu văd, ar vrea să se plimbe, dar sunt ţinuţi la pat… A nu fi sănătos, înseamnă a avea mai puţine speranţe, a fi mai puţin optimist, a renunţa la unele idealuri, a plînge mai des, a vedea lumea cu alţi  ochi… Există însă oameni care suferă de „boli” şi  mai  grave –  boli uneori provocate de ei înşişi. Una din ele se numeşte tîmpenie. Aceasta, după Dicţionarul universal al limbii române, ar însemna: stare al omului cu inteligenţă mărginită; fapt sau vorbă prostească.

O declaraţie recentă a „inspiratului ”  publicist Constantin  Munteanu, care sună: „Limba rusă trebuie să devină limbă de stat, altfel ne tîmpim”, m-a convins încă o dată cît de justă este explicaţia dicţionarului. Nu înţeleg totuşi, de ce acest domn spune la plural, „ne tîmpim”, pentru că pînă în prezent nu am auzit pe nimeni, în afară de „domnia sa”, să se tîmpiască din cauza că limba rusă nu este limbă de stat.

O altă cerinţă a liderilor Asociaţiei Internaţionale de Prietenie şi Colaborare „Moldova – Rusia”, din care face parte şi sus numitul Constantin Munteanu, este studierea obligatorie a istoriei, statalităţii moldoveneşti în şcoli (s-o înveţe ei!)…

Basarabia nu a dus niciodată lipă de oameni (dacă pot să-i numim aşa) care să lupte din interior împotriva  propriului popor.[…] Este  o obrăzinicie totală să fii ameninţat în propria ţară, în propria casă…

Cineva spunea că, atunci „cînd faci greşeli, nu le poţi vedea”. Din păcate, trădătorii şi duşmanii ştiu bine ce fac, însă există ceva care stimulează în ei dorinţa de a fi un nimeni.”

Nicolae Ciobanu:  „Dorinţa de a fi un nimeni //Literatura şi arta,17 septembrie  2009, nr.37, pag.8.

Reclame

8 gânduri despre „Dorinţa de a fi un nimeni

 1. Oameni buni, sînteţi nişte vrăjmaşi ai norodului! Cum vă permiteţi să batjocoriţi limba lui Lenin?

  Sub steagul lui Lenin,
  Sub steagul lui Stalin,
  Pe noi ne conduce
  Partidul iubit!
  * * *
  Şi jur că niciodată n-oi şovăi din cale…
  Din calea luminii, din calea lui Ceaşcă!

  • Trăiască Lenin! Trăiască limba lui! Şi noi fericiţi sub steagul rusesc! 😉
   mda……………..Ion, nici cuvinte nu am pentru aţi mulţumi de mustrari…
   Jur să fiu cuminte 🙂

 2. Super postari ai pe aici!Te voi mai vizita!Apropo de limba lui Lenin…marele filosof Petre Tutea spunea cu alte cuvinte si intr-un context al ultimelor clipe de viata ca a dat nastere multor aflatori in treaba…Moldova nu exista.Exista Basarabia si un singur popor:cel roman.Iar moldovenii din REGIUNEA Moldova sunt melodiosi in cuget si simtiri…pacat ca a trebuit sa existe un Voronin care sa atenteze la frumusetea voastra interioara si superba traditie seculara!Bine ca n-a reusit!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s