Aripi de viaţă

Cu toate că se obişnuia deja mica insectă cu celelalte vietăţi ce o înconjoară, se simţea foarte des nebăgată în seamă … era singură, nu avea pe nimeni.  Zi de zi obişnuia să zboare dintr-o floare în alta, savurînd frumuseţea acestora printre care era neobservabilă de ele. Culorile aripilor pline de viaţă şi dorinţa arzătoare de a se minuna de o nouă zi, răspîndeau frumuseţe şi bucurie ochilor pricepuţi să o admire.

Iată că într-o zi de vară obişnuită, frumosul fluture întîlnise în zbor o albină, care obosită de lucru şi căutare, îşi vedea de calea ei. Îi admira de departe zborul,  zumzăitul vesel, măiestria cu care aduna polenul florilor, dar nu încerca să se apropie de ea, fiindcă nu semăna cu ceilalţi fluturi, era ceva deosebit…

Cu toată îndrăzneala şi curajul său, s-a apropiat frumosul fluture de floarea din care albina inimii sale aduna polen. Nu prea înţelegea ce face, şi ce rost au toate frămîntările pentru o insectă… şi pînă la urmă i-a sărutat aripioara-i firavă, nespunîndu-i nimic… albina l-a întrebat uimită, dar în acelaşi timp curioasă de răspuns: chiar aşa?

A urmat o pauză… după care, fiecare şi-a urmat zborul. Însă în mintea ambelor insecte au rămas  două cuvinte magice în amintire : chiar aşa?

Nu-l mai văzuse pe fluture niciodată, biata albină, dar sărutul de pe aripă mereu îi amintea că merită de trăit în viaţă, chiar şi atunci cînd ţi se pare totul negativ şi gol.

„Frumuseţea lucrurilor există în sufletul celor care le admiră.”

(David Hume)


Reclame

8 gânduri despre „Aripi de viaţă

  1. Hmmm, sînt cîteva motive aici capabile să facă din cititor un „personaj alegorizat” al acestui text. O lume în care te poţi regăsi, aşa mi se pare… 😉
    Foarte frumos clipul. Atmosferă solară. Combinaţie perfectă cu textul. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s